Posted by : insurance solutions Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αλυτα παραμένουν τα επίμαχα θέματα των πωλήσεων, οι λόγοι καταγγελίας σύμβασης, ο διαχωρισμός της προμήθειας, το θέμα της απαγόρευσης της δημοσίευσης και η απαγόρευση της παρέμβασης.
Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό οι οποίες ενιότε συνοδεύονται και από σχετικές εκδηλώσεις, ωστόσο το τοπίο για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση παραμένει θολό. 
Σύμφωνα με την ΕΑΔΕ
Α) Ο Κανονισμός Πωλήσεων αποτελεί σύμφωνα με τις Πράξεις 30 & 31 της ΤτΕ αναπόσπαστο μέρος της Σύμβασης. Επομένως πρέπει να προσαρτάται σε αυτήν και για την τροποποίηση του να υπάρχει συμφωνία και των δύο μερών. Τυχόν μονομερής τροποποίηση του, υπό την μορφή εγκυκλίων ή αναρτήσεων σε ιστοσελίδες συνιστά μονομερή τροποποίηση των όρων της Σύμβασης.
Β) Η καταγγελία της Σύμβασης, ως γνωστόν, μπορεί να γίνει οποτεδήποτε και από οποιοδήποτε από τα δύο μέρη.
Εφόσον όμως γίνεται από την πλευρά
της Εταιρείας και δεν οφείλεται σε «σπουδαίο λόγο», η Εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει προμήθειες επί τριετία στον Διαμεσολαβητή για την παραγωγή του που θα  παραμένει στην Εταιρεία.Είναι προφανώς παράλογο και παράνομο, όλοι οι όροι της Σύμβασης να χαρακτηρίζονται ουσιώδεις, και η παράβαση οποιουδήποτε όρου να θεωρείται «σπουδαίος λόγος» καταγγελίας.  Γίνεται αντιληπτό ότι αν παραμείνει αυτή η διάταξη, καμία Εταιρεία και σε καμία περίπτωση δεν θα οφείλει ποτέ προμήθειες!
Γ) Διαχωρισμός της προμήθειας:  Γίνεται διαχωρισμός της προμήθειας του 1ου έτους και αυτή ορίζεται ως «προμήθεια», ενώ όλων των άλλων ετών ορίζεται ως «αμοιβή για την παροχή ικανοποιητικών υπηρεσιών».  Νομικά, ωστόσο δεν υπάρχει διαχωρισμός της προμήθειας σε προμήθεια πρόσκτησης και προμήθεια εξυπηρέτησης. 
Δ) Απαγόρευση δημοσίευσης :  Απαγορεύεται στον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή η δημοσίευση, ανάρτηση ή παρουσίαση του αντικειμένου της εργασίας του, χωρίς προηγούμενη άδεια της Εταιρείας ή των Εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται. Είναι προφανές ότι εδώ υπάρχει εσφαλμένη διατύπωση και ότι θα ήθελαν να έχει γραφεί ότι αφορά δημοσιεύματα ή αρθρογραφία που αφορούν την Εταιρεία και όχι το επάγγελμα του.
Ε) Απαγόρευση παρέμβασης : Σύμφωνα με τις Πράξεις 30 & 31, στο άρθρο 14, η Εποπτική Αρχή απαγορεύει την παρέμβαση στην σχέση  Διαμεσολαβητή – Πελάτη. Κατά συνέπεια οποιαδήποτε απόπειρα παράκαμψης και απ΄ ευθείας διαχείρισης του Πελάτη από την Εταιρεία είναι παράνομη.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Εξασφαλισμένος - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -