Posted by : insurance solutions Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Συντάξεις με βάση τoν «συντελεστή βιωσιμότητας» θα πρέπει να χορηγούν από τη νέα χρονιά εννιά επικουρικά ταμεία που έχουν παραμείνει εκτός του ΕΤΕΑ.

Πρόκειται για τα ταμεία επικουρικής ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, Αρτοποιών, Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων, Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων, Συμβολαιογράφων, Δικηγόρων, Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου, Τεχνικών Τύπου και Ναυτικών.
Οι συγκεκριμένοι φορείς θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα ενταχθούν στο ΕΤΕΑ ή θα μετατραπούν σε Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης έως τον Ιούνιο του 2015. Μέχρι τότε -σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας- θα εφαρμοστεί η νομοθεσία.
Ατομικές μερίδες
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα επικουρικά ταμεία θα πρέπει να
τηρούν ατομικές μερίδες για κάθε ασφαλισμένο και να επανεξετάζουν το ύψος των συντάξεων στην αρχή κάθε έτους. Η σύνταξη που καταβάλλουν θα αναπροσαρμόζεται με βάση:
• Τα δημογραφικά δεδομένα τα οποία στηρίζονται σε εγκεκριμένους αναλογιστικούς πίνακες θνησιμότητας
• Το πλασματικό ποσοστό επιστροφής για το ποσό των συσσωρευμένων εισφορών που προκύπτει από την ποσοστιαία μεταβολή των συντάξιμων αποδοχών
• Την επιλογή ή όχι της μεταβίβασης της σύνταξης στα δικαιοδόχα μέλη
• Τον συντελεστή βιωσιμότητας.
Με βάση τη νομοθεσία, σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε έλλειμμα μετά την εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας -με απόφαση του υπουργού και ύστερα από τεκμηριωμένη πρόταση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής- το ποσό της σύνταξης θα αναπροσαρμόζεται πριν από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους. Η επανεξέταση θα γίνεται σε τριμηνιαία βάση και αν απαιτούνται περισσότερες προσαρμογές θα λαμβάνονται κατά τη διάρκεια του έτους.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Εξασφαλισμένος - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -