Posted by : insurance solutions Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ένα βήμα πριν την αναστολή της λειτουργίας της βρίσκεται η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Ξάνθης καθώς η μοναδική, πλέον, μόνιμη γιατρός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και η Κλινική λειτουργεί μόνο με τους εφημερεύοντες γιατρούς που έρχονται από γειτονικά Νοσοκομεία.

Για το λόγο αυτό το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε μαζική διαμαρτυρία των εργαζομένων του Νοσοκομείου, όπου εξέφρασαν την αγωνία τους για τη λειτουργία της Κλινικής και των Τμημάτων γενικότερα αλλά και την
αγανάκτησή τους για την αδιαφορία που υπάρχει από την Κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου, Δημήτρη Νικηφορίδη, η κινητοποίηση έγινε επειδή "τα πράγματα έχουν ξεπεράσει και το έσχατο όριο".
"Μεταξύ πολλών άλλων προβλημάτων, επίκειται άμεσα και η αναστολή λειτουργίας της Καρδιολογικής Κλινικής, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τη συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου Ξάνθης", είπε χαρακτηριστικά.
Το μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου, Δέσποινα Σταμπουλή, ανέφερε ότι κλήθηκαν όλοι οι ιδιώτες γιατροί αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε στην έκκλησή τους να συνδράμουν τη λειτουργία για να μείνει ανοιχτή η κλινική.
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου και Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Παρασκευή Μητράκου-Γεωργίου, έκανε έκκληση προς τον Υπουργό Υγείας, για να καλυφθεί άμεσα το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει, καθώς από στιγμή σε στιγμή η Καρδιολογική κλείνει.
Πηγή: xanthiexpress.gr


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/323693-nos-ksanthis-louketo-stin-kardiologiki-kliniki#ixzz3MSzjcwM5

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Εξασφαλισμένος - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -